Specialist in interieur glas, balustradeglas en keramische tafelbladen Meyvaert Glas kondigt de bouw aan van een splinternieuw complex. De huidige locatie aan Dok Noord in Gent werd te klein voor de groeiplannen. Meyvaert Glas start daarom met de bouw van een loods met bijhorend kantoorgebouw op het nieuwe industrieterrein in Evergem. “We merkten al een tijd dat we aan Dok Noord in Gent te klein zaten” vertelt Alex Meyvaert. “Om verder te kunnen groeien, hebben we de beslissing genomen om naar Evergem te verhuizen. Dankzij de nieuwbouw en de investeringen die we gedaan hebben in onze productieafdeling, zal onze productiecapaciteit kunnen verdubbelen.” Ook de naam Meyvaert Glas verandert naar GMC by Meyvaert.

GMC by Meyvaert

“De nieuwe start in het nieuwe complex was voor ons een ideale gelegenheid om een rebranding van het bedrijf door te voeren”, vertellen Alex en Bernard Meyvaert, broers en zaakvoerders van het bedrijf. “Wij kozen voor de nieuwe naam GMC omdat deze perfect onze identiteit en activiteiten weerspiegelt. G staat voor glas, C voor Ceramics en wij blijven uiteraard Meyvaert. Daarnaast klinkt de nieuwe naam ook universeler, niet onbelangrijk gezien we onze producten wereldwijd uitvoeren.”

Meyvaert Glas, vanaf nu dus GMC by Meyvaert, is inderdaad gespecialiseerd in hoogwaardige glasproducten die vele andere bedrijven niet op stock hebben of die anderen niet verwerken.
Daarnaast verwerkt de Ceramics-afdeling van GMC sinds een aantal jaren als één van de enige bedrijven wereldwijd keramiek voor de high-end outdoor furniture industrie.

Nieuwbouw Evergem

Meyvaert Glas kende de afgelopen jaren een sterke groei. Door invloed van de intrede van Alex Meyvaert en Bernard Meyvaert heeft Meyvaert Glas zich verder gespecialiseerd in glas voor de interieurinrichting. “Onze ambitie is groot en we zien nog heel wat groeipotentieel” aldus de broers. “In onze nieuwe productiehal zal de nodige ruimte zijn voor automatisatie én kunnen we onze nieuwe gelaagde snijlijn in gebruik nemen. Hierdoor verdubbelen we onze productiecapaciteit. Gezien onze sterke groei en onze pioniersrol in keramiekproducten hebben we ook een belangrijke investering gedaan in een nieuwe zaagmachine. Hierdoor zullen al onze keramiek-verwerkingen volledige in house kunnen gebeuren.”

Groene energie

Het nieuwe gebouw heeft ook oog voor duurzaamheid. “We staan als bedrijf stil bij onze ecologische voetafdruk. De producten waarmee we werken zijn 100% recycleerbaar (glas en keramiek), daar hebben we al een streepje voor. We willen met deze nieuwbouw bewust stilstaan bij de toekomst van onze kinderen en onze planeet. Daarom investeren we in groene energie. Dankzij de meer dan 660 zonnepalen die ons hele dakoppervlak zullen bedekken, produceren we 50% van ons energieverbruik zelf.” 

3464-10_uv_3d_01.jpgHet nieuwe gebouw werd ontworpen door het architectenbureau Arch & Teco, uit Gent.

Het nieuwe gebouw is van de hand van het Gentse architectenbureau Arch & Teco. De realisatie wordt toevertrouwd aan De Voordenkers van Mathieu Gijbels. “We staan te popelen om te kunnen starten” vertelt projectleider Steven Renaer. “De grondwerken zijn afgerond, deze maand starten we met de fundering. De loods zal als eerste afgerond zijn in mei. Het hele gebouw wordt in het najaar opgeleverd.” De bouwwerken worden gecoördineerd vanuit bureau West van Mathieu Gijbels in Gent.