Veerle-Laakdal – Mokapi verhuist naar hun splinternieuwe koffiebranderij. Zaakvoerders Wim Janssens en Jef Seykens vinden dat het tijd is voor een betere locatie, meer ruimte en vooral vernieuwing. Zo investeert Mokapi in een nieuwbouw van meer dan 900m². De bouwplannen werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van architectenbureau Jacobs-Sneyers.

Mokapi, Mathieu Gijbels, nieuwbouw, industriebouw, bedrijfsgebouw, koffiebranderij, laakdal
Geen

Passie voor koffie delen

Koffiebranderij Mokapi verhuist naar hun gloednieuwe koffiebranderij in Veerle-Laakdal. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de wensen van het bedrijf en aan hun toekomstplannen. Mokapi wil groeien en hiervoor hadden ze nood aan ruimte, vernieuwing en een andere locatie. “We willen graag onze passie voor koffie delen met anderen en onze klanten een totale beleving kunnen bieden. Onze keuze voor een gloednieuwe koffiebranderij was dan snel gemaakt”, vertelt Wim Janssens, mede-zaakvoerder van Mokapi. “Zo vind je naast een ruimte voor een uitgebreid aanbod in geschenk- en ambachtelijke producten ook een tastingruimte die het totaalconcept compleet maakt. Daarnaast was de locatie van het oude gebouw niet ideaal, Mokapi lag achter een huis in een loods. De nieuwe locatie is vlak langs de weg en dus erg goed zichtbaar en bereikbaar voor de klanten”. Sluit Wim af.

De bouwwerken begonnen vorig jaar pal in de eerste corona lockdown. “Door het snel nemen van de juiste maatregelen, konden we steeds blijven doorwerken. We bouwden een moderne showroom met verschillende winkelruimtes van in totaal 900m²”, vertelt Geert Flipkens, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.

Mokapi begint aan een nieuw hoofdstuk en is zo klaar voor de toekomst.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100