Ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk

Ontbijt laat nieuwe eigenaars kennismaken met reeds op het bedrijvenpark gevestigde ondernemers

Deze ochtend werden zo’n 50 ondernemers verwelkomd op het Zuiderpark. Aan de Nieuwpoortlaan in Genk ontwikkelt Mathieu Gijbels de laatste fase van het bedrijvenpark dat ruimte biedt aan 18 ondernemers. 17 van de 18 bedrijfsruimtes zijn reeds verkocht. Limburgse aannemer Mathieu Gijbels en wegenbouwer Van de Kreeke zijn intussen gestart met de bouwwerken.
Met dit ontbijt wil Mathieu Gijbels de ondernemers die binnenkort hun intrek zullen nemen in de nieuwe units, laten kennismaken met de 20 ondernemingen die reeds gevestigd zijn in Zuiderpark. “Samenwerken is ook een beetje samenleven. En dat gaat zoveel beter als je mekaar kent,’ vertelt Griet Keersmaekers, Real Estate Manager bij Mathieu Gijbels

zuiderpark2210_31.jpg

Volle goesting
Fase I en fase II van Zuiderpark in Genk was een groot succes. Vandaag werken hier bijna 20 ondernemingen met volle goesting aan hun toekomst. Zowel start-ups als KMO’s. Zij zorgen vandaag al voor zo’n 40 arbeidsplaatsen. “We merken dat er veel vraag is naar dit type van huisvesting bij ondernemers” vertelt Griet Keersmaekers die het project van A tot Z opvolgt.

screen_shot_10-22-19_at_02.06_pm.pngZuiderpark in Genk. Fase I en II zijn al in gebruik, de bouw van fase III is gestart. Ontwerp van MaMu architecten and more.

Met de komst van de nieuwe bedrijven, zullen er vanuit Zuiderpark bijna 70 mensen tewerkgesteld worden. Waaraan dit succes te wijden is? “Werken vanuit een bedrijvenpark heeft heel wat voordelen. Zo moet een startende ondernemer niet de kosten van een volledige vrijstaande nieuwbouw dragen. Bedrijven kunnen daarenboven al ruimtes vanaf 150 m² kopen. En er zijn heel wat vaste kosten die gedeeld worden. Dat spreekt aan.” vertelt Griet Keersmaekers.

Gezond werken
“Samenwerking met de buren is nog zo’n groot voordeel” vervolgt Griet. “Bedrijvenparken moderniseren. Ze worden duurzame omgevingen waar werken wordt verweven met leuke of praktische sociale activiteiten.”

Een voorbeeld was vanochtend te zien op het Zuiderpark in Genk waar Futurn en Mathieu Gijbels ondernemers samenbrachten. De ondernemers die reeds gevestigd zijn in Zuiderpark konden tijdens een ontbijt kennismaken met hun toekomstige buren. En de toekomstige “bewoners” werden ineens welkom geheten op het Zuiderpark.

 “Geweldig initiatief” vertelt Mario Kvher, zaakvoerder van MK Klima, één van de toekomstige buren. “We hebben de kans gekregen om alle ondernemers beter te leren kennen. En dat in een informele sfeer. Top!”

Ook ondernemer Koen Renier, zaakvoerder van Krios Automation was vanochtend present. Krios Automation had al ruimte gekocht op het Zuiderpark in fase I en II en kocht nu opnieuw ruimte in fase III. “We zaten met Krios Automation alweer te klein. Deze uitbreiding kwam voor ons ideaal uit. Wij hadden absoluut de voorkeur om op dezelfde locatie te blijven en hier nieuwe ruimte bij te kopen” aldus Koen Renier. Dat er heel wat voordelen zijn om als ondernemer in bedrijvenparken als deze te investeren, ondervindt ook Koen: “Neem nu als de ramen gewassen worden. Dan doen we deze aanvraag gezamenlijk. Dit resulteert steeds weer in voordelige tarieven. Ook de samenwerking met Futurn en Mathieu Gijbels verloopt steeds vlot. Dat is voor ons ook een zorg minder.” 

Eerbetoon aan Mathieu
Vanmorgen werd eveneens een plek ingehuldigd waar ondernemers even tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. “Een plek om een pauze te nemen, om los te komen van de vaste werkplek, om even de gedachten te laten bezinken. In het kader van gezond werken, zijn zulke korte breaks belangrijk” vertelde Herman Verwimp, Marketing & HR directeur bij Mathieu Gijbels vanochtend. “Tegelijk is het een plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Mathieu Gijbels en Futurn hebben deze bank geschonken en Van de Kreeke zorgde voor de stabiele ondergrond. De zitbank werd gemaakt van gerecycleerd materiaal zodat het binnen het herontwikkelingsconcept past. Maar vooral als een eerbetoon aan Mathieu. Als oprichter van ons bedrijf, heeft hij altijd gewerkt om plekken te bouwen waar ondernemers zich thuis voelden. Voor fase I en II is dat gelukt, met dit initiatief willen we fase III van Zuiderpark een vliegende start geven.”

 

Een mooie terugblik op dit verbindend ontbijt.

Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Mathieu Gijbels laat ondernemers verzamelen op het “Zuiderpark” in Genk
Geen
Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100