Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen lanceert een volledig nieuwe dienst: Projectontwikkelingsbegeleiding, kortweg POB. Ondernemers die gronden of gebouwen willen ontwikkelen of herontwikkelen botsen vaak op de complexiteit van een projectontwikkeling, en op de investering in tijd om tot een succesvol project te komen. Die groep van ondernemers (of families) kan vanaf vandaag terecht bij een aparte afdeling met een gespecialiseerd en ervaren team. Mathieu Gijbels voegt daarmee een nieuwe en unieke dienst toe aan haar pakket bouwkundige diensten.  

Waarom deze nieuwe dienst?

“Het is helemaal ok als een klant niet weet wat POB betekent” zegt Griet Keersmaekers. “POB bestaat in de vorm zoals wij het aanbieden immers nog niet. De naam heeft ook een groot voordeel. Zodra we een contact melden dat POB wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor een uitdaging, krijgen we steeds de kans om Projectontwikkelingsbegeleiding te duiden.”  POB is ontstaan door de vraag uit de markt. Klanten die verschillende keren met Mathieu Gijbels gebouwd hebben zochten geregeld naar een optimalisering van het gebruik van hun gronden of gebouwen. Als we hun vervolgens uitlegden welke stappen een project doorloopt vooraleer het kan gerealiseerd worden én rendabel is, zakte bij de meesten de moed in de schoenen” vervolgt Keersmaekers.  “Dat is jammer want zo bleef het ontwikkel potentieel van gronden en gebouwen vaak onderbenut”. “Op die vragen hebben we nu een volledig uitgewerkt antwoord.”

Wat doet POB?

De afdeling POB focust op duurzaam ruimtegebruik en gaat op zoek naar de return on investment. Samen met de klant, een architect en/of vastgoedmakelaar wordt er op een professionele manier gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden. Het team geeft niet enkel advies op bouwkundig en ruimtelijk gebied, maar onderzoekt ook de haalbaarheid van het project, adviseert op juridisch en fiscaal vlak en begeleidt de realisatie. Indien de klant het wenst wordt ook de ondersteuning bij de commercialisatie mee opgenomen in het traject. Een volledige ontzorging van een ontwikkeling door ervaren specialisten, en toch blijf je als klant volledig aan het stuur zitten van je project.  

1_def_campagnebeeld_0.pngCampagnebeeld voor de lancering van POB. Voor deze dienst werd er een aangepast logo gemaakt.

Wie is POB?

Om deze dienst aan te kunnen bieden is er de juiste kennis en jarenlange ervaring nodig. De nieuwe afdeling POB van Mathieu Gijbels start op onder leiding van twee Voordenkers die samen 35 jaar ervaring hebben.

Griet Keersmaekers, Development Manager Industrieel Vastgoed, initieert en begeleidt industriële vastgoedprojecten van A tot Z. Met twintig jaar ervaring in industrieel vastgoed is zij een vertrouwd gezicht in de vastgoedwereld. Griet begeleid ondernemers om hun project succesvol voor te bereiden, de bouwwerken op te volgen en indien gewenst te commercialiseren.

Christophe Van Hoof, Financieel Expert Industrieel Vastgoed, is raadgever in het financiële en fiscale maatwerk van een vastgoedproject. Dankzij zijn jarenlange toegepaste ervaring binnen de vastgoedactiviteiten van de Gijbels Group en met zijn kennis over vennootschapsstructuren, fiscaliteit en vastgoedfinanciering ontfermt hij zich over de financieel-juridische kant van de projecten

img_0003.jpg
Team POB: Christophe Van Hoof en Griet Keersmaerkers

Toekomst visie

“Wij hebben onze dienst enkel nog maar voorgesteld aan enkele bestaande klanten, banken, vastgoedmakelaars en architecten. De eerste reacties zijn bijzonder positief. Zeker in het huidig economisch klimaat zien heel wat mensen in POB een kans om een droom over een project ook te kunnen realiseren zonder onverantwoorde risico’s te nemen.” Zeggen Griet en Christophe. “Uiteraard kan dit enkel wanneer er wederzijds vertrouwen tussen alle partijen aanwezig is. Gelukkig kunnen we daarvoor op het track record van Mathieu Gijbels rekenen. Binnen de werking van het bouwbedrijf zijn de klanten die kiezen voor een bouwteam werking degene die vandaag ook naar ons bellen. Zo past onze nieuwe dienst helemaal in de aanpak van Mathieu Gijbels.”  

debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100