Volvo Postiaux is bijna 50 jaar dé Volvo-specialist in het Antwerpse Schoten en ver daarbuiten. Deze maand zijn de grondwerken volop bezig van de nieuwe state-of-the-art garage in Brecht, zo’n 5km verder dan de huidige vestiging. “Met onze 21 medewerkers wordt onze huidige locatie echt te klein. Elke vierkante meter is ingenomen. We kijken nu alvast uit met het hele team om te kunnen verhuizen” vertelt zaakvoerder Wim Postiaux.

Familiebedrijf

In 1969 herstelt en verkoopt Eduard ‘Ward’ Postiaux zijn eerste auto’s vanuit de Gelmelenstraat in Schoten. In 1973 verhuist het bedrijfje naar de Heikantstraat waar Volvo Postiaux nog steeds te vinden is. Voorlopig alleszins. De garage groeit gestaag doorheen de jaren, het personeelsbestand -“onze familie” zoals ze zelf zeggen- breidt uit. “Heel wat uitbreidings- en verbouwingswerken later barst onze vestiging in Schoten uit haar voegen. We hebben meer plaats nodig, meer ruimte.” aldus Wim Postiaux.

screen_shot_03-25-19_at_11.42_am.png
Zo zal de nieuwe garage van Volvo Postiaux in Brecht eruit zien. Ontwerp van Architectenbureau Braeckmans

En meer ruimte is precies wat het team zal krijgen. In Brecht langs de Eikenlei zijn de werkzaamheden gestart van een fonkelnieuwe garage met werkplaats en carrosserie. “Alles naar de huidige Volvo-normen. Het zal een pareltje worden.”

“We kijken er nu al allemaal naar uit om binnenkort te mogen verhuizen. Het zal tegelijk ook wel wennen zijn. Voor ons en voor onze klanten” vertelt zaakvoerder Wim Postiaux.

Oprichter Ward gaf de fakkel door aan zijn vijf kinderen: Wim, Jan, Eric, Luc en Ann vertegenwoordigen de tweede generatie in het familiebedrijf. Intussen wordt ook de volgende generatie klaargestoomd. Dochter Sarina Postiaux  stapte vorig jaar met echtgenoot Kurt in het bedrijf en ondersteunt de boekhouding en volgt ook de werkzaamheden van de nieuwbouw op. Ook Marianne Van den Broecke (dochter van zus Ann) is actief binnen het bedrijf en staat in voor facturatie en waarborgen.

Het ontwerp is van architectenbureau Braeckmans, de uitvoering wordt toevertrouwd aan de Voordenkers van Mathieu Gijbels. “We zijn heel blij dat we deze bouw met de mensen van Mathieu Gijbels kunnen realiseren. Het is de tweede keer dat we voor hen kiezen, 12 jaar geleden hebben ze reeds een serieuze verbouwing voor ons gedaan. We hebben er vertrouwen in” vertelt Wim Postiaux.

“Een terugkerende klant is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen” vertelt Dave Beuten, algemeen directeur bij Mathieu Gijbels nv. Mathieu Gijbels is tevens marktleider in het bouwen van garages. Ze zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe.

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100