Een vlotte projectopvolging door BIM 

Verschillende partijen werken samen om uw bouwdroom te realiseren. Al deze specialisten dezelfde actuele bouwinformatie geven is een uitdaging, of dat was het voor we een betrouwbaar model toepasten om een feilloze oplevering te garanderen. Het BIM - BouwInformatieModel - is een houvast om elke partij op elk moment te voorzien van de planning, de materialen, de afspraken etc.

Geen

Bouwzorgen overnemen

U wil dezelfde uitleg over uw bouwdroom niet elke keer opnieuw uit de doeken doen. Natuurlijk niet. Daarvoor heeft u de tijd niet, noch de energie. Bij Mathieu Gijbels staan we voor zekerheid en gemoedsrust tijdens de realisatie van uw project. Eens we uw droomproject in kaart hebben gebracht, nemen we alle bouwzorgen van u over. Transparantie alom. Geen gedoe, geen stress... en een feilloze oplevering als resultaat, netjes binnen de planning en geen verrassingen. Klinkt goed, niet?

ONTDEK BOUWEN IN bouwteam

Wat is het BouwInformatieModel?

Het BIM, BouwInformatieModel, brengt alle verantwoordelijkheden, deadlines en allerlei praktische zaken in kaart. Dit samenwerkingsmodel is een virtueel geïntegreerd geheel van driedimensionale bouwmodellen. Alle betrokken partijen (uzelf, de architect, wij als aannemer...) kunnen er simultaan aan bijdragen en er informatie uit putten. Zo wordt het model de leidraad bij uitstek om het fysieke bouwproject te realiseren. Geen vraagtekens, geen verwarring én een snellere oplevering.

Hoe werkt BIM?

Met BIM bouwt u eigenlijk 2 keer: 1 keer virtueel en 1 keer op de werf. Twee keer bouwen én toch sneller opleveren? Inderdaad, want de tijd die u uitspaart door het correct in kaart brengen van de werkpunten, de planning en de opvolging is significant. 

 

Virtueel model

Er worden op regelmatige tijdstippen clash detections uitgevoerd met modelcontrolesoftware. Wat is dat? Deze technologie detecteert fouten, onvolledigheden en incongruenties tussen de versies van de verschillende bijdragers aan het hoofdmodel. Hierdoor worden eventuele problemen meteen virtueel opgelost en dat is uiteraard veel voordeliger dan fouten rechtzetten op de werf.

 

Geen
Geen

 

Driedimensionaal totaalbeeld

Een 3D-model van het totale project zorgt voor een extreem heldere beeldvorming. Voor alle partijen wordt het project meteen duidelijk. Van miscommunicatie is er nooit sprake. Bovendien kan iedereen, ook uzelf, zich snel in de conceptuele fase een tastbaar beeld vormen van het eindresultaat.

 

Up-to-date informatiebron, altijd de meest recente versie

Een BIM-model zit boordevol data en informatie. Alle bijdragers, ook uzelf, kunnen gegevens toevoegen en raadplegen. Kortom geen verwarring over materialen, planning en budget. In tegenstelling tot bij een klassiek proces beschikt iedereen ook steeds over de laatst geüpdatete versie. Het is een extra troef dat BIM via de cloud eender wanneer en eender waar toegankelijk is. Op deze manier worden alle documenten met informatie over het bouwproject online opgeslagen. Alles zit netjes en transparant gebundeld in 1 cloud omgeving. Het model is de leidraad tijdens de uitvoering van de bouwwerken. Ook achteraf is raadpleging nuttig voor facility management of onderhoud.

We doen er alles aan om u te ontzorgen en bij te staan met de kennis die we al meer dan 50 jaar verzamelen.

Geen

Het BIM-bouwproject van Ferm

Mathieu Gijbels heeft al heel wat bouwprojecten kunnen realiseren met behulp van het BouwInformatieModel. Tal van projecten waar niet alleen wij maar ook onze klanten, fier op zijn. In Bilzen mochten we enkele jaren geleden één van de eerste kantoorgebouwen met behulp van BIM realiseren, namelijk Ferm, voordien gekend was onder de naam Ons

Samen met de medewerkers van de klant werd de futuristische look and feel van het gebouw vormgegeven. Het gebouw met zijn complexe vormen had geen geheimen meer voor alle betrokken partijen dankzij de BIM-methode, waardoor het project zonder enig probleem kon gerealiseerd worden.

Een kijkje nemen?

Hoe zou uw project er uit zien met een BIM oplossing?

Heeft u meer vragen, concrete vragen, over uw bouwdroom?  Onze Voordenkers passen de overtreffende trap van meedenken toe, voordenken. Ze analyseren uw wensen en bieden een orakel van kennis zodat u gerust kan zijn in elke genomen beslissing. 

Maak een afspraak

Geen
Geen

Wie zijn we?

Met ruim 50 jaar ervaring in het bouwen van bedrijfsgebouwen, is Mathieu Gijbels expert in het vak. We realiseren bouwdromen door het bouwen van nieuwe bedrijfspanden voor tal van sectoren, van automotive (garages en kantoren) tot retail en logistiek.

Ook voor renovatieprojecten, projectontwikkelingsbegeleiding en de service & onderhoud kan u bij ons terecht. Het bouwen van industriële bedrijfsgebouwen is een vak apart, waar veel precisie en inzicht aan te pas komst. Bij Mathieu Gijbels hebben we alle kennis in huis om uw bouwdroom te realiseren. We zetten met 320 Voordenkers alles op alles om uw bedrijfspand helemaal op te bouwen naar uw wens. Ook benieuwd hoe we dat precies aanpakken? 

Bouwproces​

Geen

Neem contact op met onze commercieel directeur David Leroy.

CONTACTEREN