Een bouwconstructie in duurzaam hout

Heeft u een bouwdroom waarin hout een hoofdrol - of bijrol - speelt? Geen slechte keuze, want een houtconstructie brengt een bepaalde warme en ecologische uitstraling met zich mee. Het is perfect mogelijk om een authentieke en moderne realisatie van uw bedrijfspand te creëren met hout als constructie. Meesterlijk uitgevoerd biedt een houtconstructie alles om uw bouwdroom waar te maken. Om uw bouwdroom te realiseren werken we het liefst in bouwteam.

Geen

Efficiënt bouwen

Houtbouw is een bouwmethode die Mathieu Gijbels jarenlang beheerst. Als betrouwbare totaalaannemer van vastgoedadvies (POB dienst) tot onderhoud en renovatie, kan u altijd rekenen op de Voordenkers om uw bouwdroom waar te maken, dus ook uw bouwproject met een houtconstructie.

Met behulp van het BouwInformatieModel (BIM),  zorgen wij op zo’n efficiënt mogelijke manier voor uw meest ecologische en duurzame houtbouwproject. Mathieu Gijbels garandeert u zekerheid en gemoedsrust bij het realiseren van uw bouwdroom in een houtconstructie. 

Wat zijn de voordelen van houtbouw, vraagt u? Goede vraag. We sommen ze even op voor u. 

Soorten houtbouw

Binnen houtbouw zijn er twee varianten: massieve houtbouw en houtskeletbouw. Het grote verschil tussen de twee soorten houtbouw zit in de opbouw van het gebouw.

 

Houtskeletbouw (HSB)

Bij houtskeletbouw of HSB worden de wanden en daken gevormd door het plaatsen van een skelet dat bestaat uit houten draagelementen zoals palen en balken. Tussen de draagelementen wordt isolatiemateriaal geplaatst wat op zijn beurt langs de binnen- en buitenzijde wordt bedekt met gipsplaten

 

Geen
Geen

 

Massieve houtbouw 

In tegendeel tot houtskeletbouw zijn de houten balken bij massieve houtbouw wel nog zichtbaar aan de binnenzijde van het gebouw. De opbouw bestaat uit het horizontaal stapelen van houten balken waarbij de isolatie aan de buitenzijde wordt geplaatst.  

Eender welke variant heeft geen impact op de uiterlijke uitvoeringen van de constructie.

 

Voordelen van houtbouw 

 • Relatief snelle bouwmethode 
  Net zoals bij beton- en staalbouw, gaat het bouwen in hout een stuk sneller dan bij traditionele steenbouw. Dankzij onze eigen schrijnwerkerij krijgen we onze materialen netjes binnen de verwachte termijn. Geen verrassingen.

 • 100% recycleerbaar
  Wil u zo ecologisch mogelijk bouwen? Dan is houtbouw de beste keuze. Hout kan makkelijk gerecycleerd of herbruikt worden wat resulteert in weinig of geen afval. Daarnaast komen er weinig schadelijke stoffen vrij bij het produceren van het materiaal.  

 • Goede brandweerstand
  Hout is, in tegenstelling tot wat velen denken, goed bestand tegen brand. De structuur behoud lang zijn dragende functie bij brand waardoor u zich geen zorgen hoeft de maken over de brandveiligheid van uw nieuwe gebouw. 

 • Lage fundering- en arbeidskosten 
  Bij een houtconstructie wordt er gebruik gemaakt van zeer lichte materialen waardoor er geen zware funderingswerking nodig zijn. Wat u kosten kan besparen.  

 • Geen bepleistering nodig
  Schilderen en behangen kan hier dus onmiddellijk in tegenstelling tot een klassieke steenbouw.   

 • Combineerbaar met andere bouwmethodes
  Een groot voordeel aan houtbouw is dat u altijd de mogelijkheid heeft om het te combineren met andere bouwmethodes zoals staalbouw en betonbouw. Hout wordt vooral gebruikt als extra afwerking wat het gebouw wat extra karakter geeft. 

 • Van opbouw tot afwerking
  Zowel voor de opbouw tot de binnen- en buitenafwerking, kan gekozen worden voor hout. Vloeren, (buiten) muren, ramen, plafonds, meubels… alles wat u wil kan in hout geplaatst worden. 

 • Prima isolatie
  Ook over isolatie hoeft u zich zeker geen zorgen te maken wanneer u kiest voor hout. Het isoleert prima, meer zelfs, het isoleert beter dan beton. 

 

Wil u deze vergelijken met andere mogelijke materialen. Bekijk dan zeker ook onze pagina’s over staalbouw en betonbouw.

Aquetreat houtbouw project, mathieu gijbels, bouwbedrijf
Geen

Aquatreat koos voor een houtstructuur

Één van die vele projecten is de indrukwekkende houtbouw van Aquatreat. Het gebouw is opgebouwd doormiddel van massieve houtbouw en nadien zowel binnen als buiten compleet afgewerkt met hout. Omdat milieuvriendelijk waterbeheer het uitgangsbord is van dit bedrijf, hoorde hier het gepast ecologisch bedrijfspand bij. Die duurzame lijn trokken we door in de productie.

Benieuwd naar hoe De Voordenkers dit gebouw bouwden met een minimale CO2 uitstoot van 500 ton gedurende de hele opbouw?

Ontdek het hier

 

Een project in houtbouw in gedachten?

Droomt u van een project in houtbouw? Of misschien bent u nog niet zeker van deze materiaalkeuze. Kom dan zeker met ons praten. Onze Voordenkers zijn uw trouwe bondgenoten in het realiseren van uw bouwdroom. 

Maak een afspraak

 

Geen
Geen

Wie zijn we?

Met ruim 50 jaar ervaring in het bouwen van bedrijfsgebouwen, is Mathieu Gijbels expert in het vak. We realiseren bouwdromen door het bouwen van nieuwe bedrijfspanden voor tal van sectoren, van automotive (garages en kantoren) tot retail en logistiek.

Ook voor renovatieprojecten, projectontwikkelingsbegeleiding en de service & onderhoud kan u bij ons terecht. Het bouwen van industriële bedrijfsgebouwen is een vak apart, waar veel precisie en inzicht aan te pas komt. Bij Mathieu Gijbels hebben we alle kennis in huis om uw bouwdroom te realiseren. We zetten met 320 Voordenkers alles op alles om uw bedrijfspand helemaal op te bouwen naar uw wens. Ook benieuwd hoe we dat precies aanpakken? 

Bouwproces​

Geen

Neem contact op met onze commercieel directeur David Leroy.

CONTACTEREN