Over dit project

Op 14 mei 2018 werd in Oudenaarde op de site van Vande Moortel de aftrap gegeven van de bouwwerken aan het nieuwe kantoor van Steenbakkerij Vande Moortel. In aanwezigheid van zaakvoerder Peter Vande Moortel, aannemer Mathieu Gijbels, TARCH architectenbureau en burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester werd de eerste kolom geplaatst op de werf, het symbolisch startschot van de bouwwerken.  Hier wordt de komende maanden gebouwd aan een nieuw kantoorgedeelte en een volledig nieuwe showroom.

Verschenen artikels in de pers:

- 04 06 2018 Bouwkroniek - Steenbakkerij Vande Moortel bouwt toonzaal en kantoren (web versie)

- 04 06 2018 Bouwkroniek - Steenbakkerij Vande Moortel bouwt toonzaal en kantoren (pdf versie) p.1 & p. 2.

 

Timeless Architecture

Showroom zelfs tegen de gevel

Tegen de bestaande structuur waar vandaag onder andere kantoren zijn ondergebracht en een te klein wordende showroom, wordt een ruim kantoorgebouw opgetrokken en een nog grotere showroom. Deze showroom zal bestaan uit glas en gevelstenen – hoe kan het ook anders voor een producent van gevelstenen en kleiklinkers. De panelen die afwisselend met glas de gevel bekleden worden afgewerkt met steenstrips. Op deze manier zal Vande Moortel haar catalogus zelfs aan de buitenkant van het nieuwe gebouw te zien zijn.

Binnen in de showroom zijn nog meer voorbeelden en stalen te bewonderen. Het interieur wordt gekenmerkt door een semi-industriële look met kolommen die zichtbaar blijven. “Als specialist in gevelstenen en kleiklinkers konden we niet anders dan onze producten in de kijker te plaatsen. Dat doen we graag, we zijn er namelijk trots op, ze mogen gezien worden!” vertelt Peter Vande Moortel. In de afwerking van de kantoren en de verbindende hal tussen beide gebouwen zullen ook de kleiklinkers verwerkt worden. Zo is het nieuwe gebouw een staalkaart van de catalogus van de steenbakkerij.

Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen

Groeiplannen

Steenbakkerij Vande Moortel heeft een omzet van 26,7 miljoen euro en heeft een 100-tal medewerkers in dienst. In 2018 investeert het bedrijf 12 miljoen euro in onder andere uitbreiding en optimalisatie van de productiecapaciteit, de bouw van een modern kantoorgebouw en de heraanleg van de omgeving. Door de investeringen in de productie stijgt de capaciteit van de steenbakkerij tot 95.000.000 stuks per jaar en wordt ze afgestemd op de vooropgestelde groei van komende jaren.

Lees hier het volledige artikel.

Momenteel zijn de Voordenkers bezig met het plaatsen van de dambordgevel.

Geen
debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100