Over dit project

State-of-the-art duurzaam gebouw

In mei 2016 zijn de werkzaamheden gestart voor het gloednieuwe trainingscentrum van Soprema in Grobbendonk. Dit trainingscentrum van Soprema wordt dé referentie voor erkende waterdichtings- en isolatieopleidingen in de Kempen en ver daarbuiten.

Het nieuwe bedrijfsgebouw voor Soprema te Grobbendonk wordt een state-of-the-art duurzaam gebouw. Het kantoor met tentoonstellingsruimte en amfitheater voldoet nu reeds ruim aan de eisen voor een BEN-gebouw”, verduidelijkt Geert De bruyn, verantwoordelijk voor de technieken in het gebouw. BEN staat voor Bijna-Energie-Neutraal – een normering die in Vlaanderen vanaf 2021 verplicht zal worden voor nieuwbouwkantoren. We bereiken dit door de Passiefhuis-principes - doorgedreven isolatie, luchtdichtheid en gebalanceerde ventilatie - te combineren met hernieuwbare energiebronnen. Er wordt elektriciteit gewonnen uit zonlicht en er wordt warmte en koude uitgewisseld met de aarde via ondiepe geothermie. De klimaatplafonds en dimbare LED-verlichting zorgen dan weer voor een optimaal gebruikscomfort het hele jaar door”, besluit Geert De bruyn. 

Asymmetric Architectes Associes

Inspiratie en kennisoverdracht

In de flexibele praktijkruimtes en het auditorium is ruim plaats voor zowel interne als externe opleidingen, presentaties en lezingen voor de hele business unit van Soprema Noord-West Europa. Personeel, klanten, architecten, sectororganisaties en andere bouwprofessionals kunnen tegelijkertijd kennis uitwisselen en inspiratie op doen over de nieuwste waterdichtings – en isolatietoepassingen.  Deze evenementen kunnen in een aangename leeromgeving plaatsvinden dankzij een afzonderlijke luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning. Naast opleidingsfaciliteiten wordt het gebouw ook een demonstratieruimte voor duurzame bouwtoepassingen zoals een groendak, diverse soorten waterdichting (zowel bitumineus, vloeibaar als synthetisch), isolatie – en zonne-energiesystemen.

Verscheen ook in de pers:

- Artikel op Architectura

kolomzetting Soprema Grobbendonk startschot werken
Geen
Geen
Geen
Geen
Soprema Grobbendonk Mathieu Gijbels
Geen
Dronebeelden Soprema
interieur Soprema Grobbendonk
Geen
groen dak soprema Grobbendonk
Geen
Geen
Geen
Geen
debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100