Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons
Algemeen
Kan ik het onderhoud aan mijn automatische schuifdeur zelf uitvoeren?

Het is ten strengste afgeraden om zelf te beginnen aan het onderhoud van uw automatische schuifdeur. Door de specifieke elektronica die de automatische schuifdeur aanstuurt is het niet raadzaam om zonder de juiste opleiding en expertise hieraan te sleutelen. De deur kan blokkeren of ontregelen.

Algemeen
Mijn lichtstraat laat geen licht meer door, wat kan ik hieraan doen?

Het enige doel van een lichtstraat is om daglicht naar binnen te brengen. Wanneer uw lichtstraat nauwelijks nog licht doorlaat is het raadzaam deze te laten vervangen. U zal de impact op uw energiefactuur ongetwijfeld merken. Daarnaast wijzen studies uit dat het binnenlaten van daglicht de productiviteit van medewerkers verhoogt.

Algemeen
Kan ik ook bij Mathieu Gijbels terecht voor een kleine renovatie?

Uiteraard! Wij renoveren alle gebouwen even graag. Of het nu gaat om grotere of kleinere bedrijfsgebouwen en dat in elke sector. Elk renovatieproject is voor ons een parel.

Algemeen
Kan ik voor het onderhoud van alle soorten of merken automatische schuifdeuren bij jullie terecht?

Onze Service & Onderhoud afdeling is enkel opgeleid om automatische schuifdeuren van het merk FAAC te onderhouden. Hebben we schuifdeuren van een ander merk in uw bedrijf geplaatst? We brengen u graag in contact met de juiste partner om uw onderhoud te laten uitvoeren.

Algemeen
Mijn lichtstraat heeft schade geleden na hagel, wat nu?

Na hagelschade neemt u best eerst contact op met uw verzekeringsagent. Vervolgens kan u onze Service & Onderhoud afdeling contacteren. Onze Service techniekers komen ter plekke om een bestek op te nemen en een voorlopige herstelling uit te voeren.Na hagelschade kan u best alle beschadigede lichtstraten vervangen zodat u zo snel mogelijk weer van alle voordelen van uw lichtstraat kan genieten.

Algemeen
Bouwt Mathieu Gijbels ook kleinere bedrijfsgebouwen?

Uiteraard! Wij realiseren alle bouwdromen even graag. Of het nu gaat om grotere of kleinere bedrijfsgebouwen en dat in elke sector. Elk bouwproject is voor ons een parel.

Kennis
Wat is het belang van een gevelreiniging?

De buitenzijde van uw bedrijfspand wordt voortdurend blootgesteld aan allerhande weersinvloeden die uw gevel kunnen aantasten en vervuilen. (Zure) regen, beplanting, uitlaatgassen en andere soorten atmosferische vervuiling tasten de gevel dagelijks aan. Daarom is het aangeraden om uw gevel op regelmatige basis te (laten) reinigen.. Uw pand zal er goed blijven uitzien.

Algemeen
Mijn ruit is gebroken, wat nu?

De ruit is volledig gebroken. U doorloopt best volgende stappen:

 1. De verzekering op de hoogte brengen
 2. Voorlopige dichting door onze technieker, hij zet hout in de plaats
 3. Bestekopname door onze technieker ter plaatse
 4. U ontvangt van ons een prijsofferte
 5. Na goedkeuring komen we het glas definitief vervangen

Uw ruit vertoont slechts een barst. U doorloopt best volgende stappen:

 1. Bezorg onze afdeling enkele duidelijke foto’s en de juiste afmetingen
 2. U ontvangt van ons een prijsofferte
 3. Na goedkeuring komen we de gebarsten ruit spoedig vervangen
Algemeen
Ik ben particulier: kan Mathieu Gijbels mij helpen met mijn bouw- of renovatieplannen?

Mathieu Gijbels is enkel actief in de industriebouw en de bedrijfs- en kantoorbouw, niet in de residentiële sector. Jammer genoeg kunnen wij particulieren met bouwplannen dan ook niet verder helpen. 

Timing
Hoe vaak moet ik mijn gevel laten reinigen?

Hoe vaak je moet reinigen is afhankelijk van de ligging van uw gebouw bijv. de nabijheid van snelwegen of de oriëntatie naar de zon. Afhankelijk van diverse factoren is ofwel jaarlijks ofwel tweejaarlijks onderhoud raadzaam.  

Algemeen
Waarom is een schadebestek nodig?

Verzekeringsmaatschappijen eisen een correcte opname van de schade en betalen enkel de schade uit die vooraf vastgesteld is. Het is dus belangrijk dat het schadebestek volledig en correct opgemaakt wordt. 

Wij zorgen voor:

 • Voorlopige herstelling om gevolgschade zo veel mogelijk te beperken of zelfs uit te sluiten.
 • Een correcte en volledige opname van alle schade en maken hiervoor een schadebestek op.


 

Budget
Hoeveel kost een renovatie van een bedrijfsgebouw?

U heeft renovatieplannen? Om onze offerte zo goed mogelijk op uw wensen en budget af te stemmen, gaan wij tijdens een verkennend gesprek na welke mogelijkheden het best aansluiten bij uw renovatieproject.

Algemeen
Gebruiken jullie osmosewater bij een gevelreiniging?

Bij een professionele reiniging van uw gevel gebruiken wij osmosewater.
Osmosewater is een water dat na het filteren bijna uitsluitend uit water en zuurstof bestaat. Omdat dit water geen zouten meer bevat, zal de vloeistof volledig streeploos opdrogen na zorgvuldige spoeling. 

Kennis
Waarom is een schadebestek nodig?

Schade door bijv. een ongeval, natuurfenomeen of inbraak zorgt voor ongemak, ongerustheid , werk- en toegangsbelemmering, enz.

Verzekeringsmaatschappijen eisen een correcte opname van de schade en betalen enkel de schade uit die vooraf vastgesteld is. Het is dus belangrijk dat het schadebestek volledig en correct opgemaakt wordt. 

Wij zorgen voor:

 • Voorlopige herstelling om gevolgschade zo veel mogelijk te beperken of zelfs uit te sluiten.
 • Opname van de schade voor bestek
 • Volledige offerte voor verzekering voor definitieve herstelling
Kennis
Welk product mag ik gebruiken bij gevelreiniging?

Voor het reinigen van uw gevel kan u best een neutrale, niet krassende zeep gebruiken (PH tussen 6 en 8, bijv. autoshampoo), water en een zachte spons/doek.

Timing
Levert samenwerking echt tijdswinst op?

Wanneer voor een model van samenwerking wordt gekozen en in een bouwteam wordt gewerkt, zijn er heel wat voordelen voor alle partijen. In een klassiek model wordt er in een laatste fase naar de aannemer gestapt om de bouwplannen te laten uitvoeren.  Omdat in een bouwteamsamenwerking in een vroeg stadium alle partijen rond de tafel worden gebracht, brengt iedereen zijn/haar kennis bij. Het resultaat? Een efficiënte voorbereiding en een snelle doorlooptijd dat resulteert in tijdswinst. Maar ook een state-of-the-art gebouw dankzij de kennis van zowel architect, klant als aannemer die gebundeld en aangewend werd.

 

Bouwteam samenwerking timing winst

 

Algemeen
Waarom is een jaarlijks poortonderhoud aangeraden?

Een regelmatig onderhoud van uw sectionaalpoort zorgt voor een verlengde levensduur. Regelmatig nazicht en onderhoud werkt proactief om onvoorziene pannes te voorkomen en bijhorende dure noodinterventies te vermijden. 

Budget
Ik heb enkele regiewerken om te laten uitvoeren, wat is jullie tarief?

Contacteer onze Service & Onderhoud afdeling en we bezorgen u graag een offerte op maat gebaseerd op onze regietarieven. 

Contacteer de service-afdeling

+32 (0) 89 819 195

service@gijbels.be

Algemeen
Kan ik mijn poorten ook door Service & Onderhoud van Mathieu Gijbels laten onderhouden als de poorten niet van bij u komen?

U kan zonder probleem uw poorten bij ons laten onderhouden. Onze Service & Onderhoud afdeling neemt uw onderhoud met de grootste zorg op zich. Let wel dat we de garantie niet kunnen overnemen van uw installateur.

Algemeen
Werken jullie ook voor particulieren?

Mathieu Gijbels is enkel actief in de industriebouw en bedrijfs-en kantoorbouw, niet in de residentiële sector. Jammer genoeg kunnen wij particulieren niet verder helpen.

Kennis
Welke typen renovatieprojecten zijn er?

Elke renovatie vergt een aanpak op maat. Mathieu Gijbels vertaalt uw bouwdromen graag naar een uitvoerbaar en realiseerbaar project, volledig volgens uw behoeften. Sommige projecten vragen immers om een diepgaande renovatie waarbij het gebouw volledig gestript wordt. Bij andere gebouwen volstaat dan weer een gevelrenovatie. Daarom onderscheiden we verschillende types van renovatieprojecten:

Gevelrenovatie
Optopping
Interne verbouwing
Totale make-over                                               

Kleine renovatiewerken

Ook voor kleine renovatie- of aanpassingswerken aan uw gebouw kunt u bij ons terecht. Een nieuw inkomportaal, een herindeling van een kantoor, een likje verf, … kunnen soms al wonderen doen. Onze afdeling ‘kleine renovaties’ voert al deze werken snel en efficiënt voor u uit.

Timing
Hoe vaak is het aangeraden mijn dak te laten onderhouden?

Het is raadzaam om minstens één keer per jaar een controle en reiniging van uw dakoppervlak te laten uitvoeren of zelf uit te voeren. Wanneer uw bedrijfsgebouw gelegen is in een bosrijke omgeving, kan het nodig zijn om vaker een dakonderhoud te laten uitvoeren. Twijfelt u over de frequentie of heeft u andere vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Service en Onderhoud. 

Timing
Wat is de leveringstermijn na bestelling?

Na bestelling van de nodige materialen is ook de levertermijn gekend. We nemen vervolgens graag contact met u op voor het afspreken van levering en plaatsing.

Budget
Op welke manieren verdient een renovatie zich terug?

Premies en subsidies

Er zijn duizend en een redenen om te renoveren, maar er is één belangrijke reden om het niet te doen: de kostprijs. Nochtans mag u dat niet te kortzichtig bekijken, want een renovatie verdient u op verschillende manieren terug. Eerst en vooral al door subsidies van de overheid.

Als u van de renovatie ook gebruik maakt om je energieverbruik in te dammen maakt u aanspraak op een hele reeks fiscale premies en subsidies. Een heel handig hulpmiddel om in één oogopslag te zien op welke premies en subsidies eventueel recht op hebt is de website www.energiesparen.be. 

Hogere vastgoedwaarde

Op langere termijn vertaalt de renovatie zich ook nog in een hogere waarde van uw gebouw. In de meeste gevallen zal de hogere prijs die je krijgt bij de verkoop zelfs hoger liggen dan het investeringsbedrag voor de renovatie.

Vanuit bedrijfseconomisch standpunt is het raadzaam alles op lange termijn te zien. Wordt het bedrijf op termijn overgenomen door een grotere groep, of gaat het zo goed met de zaken dat de onderneming uit zijn voegen barst zodat u toch op zoek moet naar een nieuwe locatie?

In deze gevallen zullen de waarde en de mogelijkheden van het gebouw een belangrijk item worden. Als het bedrijf dan kan uitpakken met een performant gebouw dat vrij recent een kwaliteitsvolle renovatie ondergaan heeft, staat het bedrijf veel sterker in zijn schoenen.

Kennis
Wat is het belang van een dakonderhoud?

Wanneer u uw dak op regelmatige basis laat onderhouden gaat u de levensduur van uw dak met zeker 10 jaar verlengen.  Afgezien van storm of zware weersomstandigheden, is achterstallig onderhoud één van de grootste oorzaken van schade aan uw dak. Vuil en bladeren verstoppen de afvoerbuizen waardoor het regenwater moeilijk of helemaal niet weg kan. Met een inspectie voor en/of na de winter kan de je de meeste problemen voorkomen. 

Algemeen
Mijn oud gebouw is aan renovatie toe, verzorgen jullie ook renovatiewerken?

Voor kleine renovatiewerken zoals een herindeling van een kantoorgebouw, een likje verf, …. kan u bij ons terecht. Maar vraagt uw gebouw een diepgaande renovatie waarbij het gebouw bijvoorbeeld volledig gestript moet worden, begeleiden we uw vraag graag naar onze collega’s van onze afdeling ‘ Renovatie’.

 

 

Kennis
Uw energieverbruik doen dalen met renovatie?

Plannen voor een energiezuinig project? Dan is de eerste vraag vaak: bouwen of renoveren? Renoveren heeft doorgaans de bijklank van ‘moeilijk’ te zijn en dan is er de bedenking: “Is het niet veel eenvoudiger om alles gewoon plat te gooien en van nul te beginnen?” Soms is dat inderdaad de beste oplossing. Maar vaak kunt u met enkele gerichte ingrepen het energieverbruik van uw bestaande bedrijfsgebouw ook flink naar beneden halen.

gopa_6.jpg

 

Een goed voorbeeld? Ons eigen bedrijfsgebouw

Mathieu Gijbels realiseert op vraag van klanten energie-efficiënte gebouwen, dus is het niet meer dan logisch dat we zelf ook bewust omgaan met energie. Daarom besloten we een paar jaar geleden om, samen met het studiebureau Encon uit Genk, onze productiesites in Ellikom en Opglabbeek aan te pakken. Hun analyse had een onverwachte conclusie: de grootste energiebesparing zouden we realiseren door veranderingen door te voeren aan de verlichting. U leest het goed: de verlichting!

 

Meer licht en minder energieverbruik dankzij relighting

In grote ruimtes waar een hoge lichtsterkte vereist is om te werken, kan de bijdrage van de verlichting aan het elektriciteitsverbruik verrassend hoog oplopen. Het relighting-programma dat we ontwikkelden met Encon beloofde dan ook spectaculaire besparingen. Onze staal- en aluminiumateliers, plooihal en magazijnen kregen allemaal nieuwe lichtarmaturen met een hoge reflectiecoëfficiënt en elektronische sturing. Die armaturen zijn voorzien van superefficiënte ecolampen. Alles wordt geschakeld door een nieuw besturingssysteem met daglichtsensoren en aanwezigheidsdetectie. Het gaat dus om eenvoudige ingrepen zonder grote breekwerken en met minimale hinder voor de normale activiteiten in de ateliers.

Het resultaat? De nametingen tonen aan dat we tot 70% minder energie verbruiken voor verlichting dan voordien. Dat betekent een besparing van zo'n 228.000 kWh per jaar. Onze investering was dan ook terugverdiend op nog geen 3 jaar tijd. Bovendien beschikken we nu over een lichtsterkte van 250 lux op de werkplekken, tegenover 170 lux voor de relighting. En als kers op de taart werden we voor onze inspanningen beloond met de GreenLight Award 2013 door de Europese Commissie.

Natuurlijk is elk renovatieproject verschillend. Toch is het altijd de moeite waard om ook te denken aan schijnbaar kleine, simpele ingrepen wanneer u de energie-efficiëntie van uw gebouw wilt verbeteren. Een grote besparing kan in een klein hoekje zitten!


 

Bouw- of renovatieplannen?

Leg ze in de handen van De Voordenkers!

Contacteer ons

 


 

Kennis
Wat is inbegrepen in het dakonderhoud?

In het jaarlijks dakonderhoud uitgevoerd door onze ervaren en bekwame Service techniekers, kan u rekenen dat volgende punten worden afgevinkt:

 • Reinigen van dakoppervlak +afvoer van vuil
 • Reiniging van de aflopen voor regenwater
 • Volledig nazicht van zichtbare dichtingswerken
 • Uitvoeren van kleine onderhoudsherstellingen
 • Nazicht en dichtvoegen van de slabben

Na afloop van elk dakonderhoud, ontvangt u een uitgebreid rapport en checklist van onze Service & Onderhoud afdeling. Zo blijft u zelf ook steeds op de hoogte van de uitgevoerde werken, de eventuele aandachtspunten en de algemene staat van uw dak.

Algemeen
Mijn dak lekt, wat moet ik doen?

Een lekkage op een plat dak is ofwel te wijten aan natuurlijke slijtage. Maar vaak ligt een gebrekkig onderhoud aan de oorzaak.
Heeft u een lek vastgesteld, neem spoedig contact op met onze Service & Onderhoud afdeling. Onze Service techniekers komen zo snel mogelijk ter plekke om zo de schade tot een minimum te beperken. Onze techniekers zorgen in eerste instantie voor een snelle of voorlopige herstelling zodat uw lek gestopt wordt en verdere schade wordt voorkomen. Nadien maken we een afspraak voor een definitieve herstelling, indien nodig.

Kennis
Voordelen van BIM bij renovatieprojecten?

Wat betekent BIM?

BIM staat voor Bouw Informatie Model of Virtueel Bouwen. Daarbij wordt het volledige bouwproces opgehangen aan een 3D-computermodel. Bij de voorbereiding van uw renovatieproject worden alle bestaande gebouwen en situaties nauwkeurig opgemeten en in de computer ingevoerd. Het computermodel wordt nadien aangevuld met de te slopen onderdelen en de uit te voeren werken. Zo krijgen we een duidelijk zicht op de soms complexe situaties.

Wat zijn de voordelen van BIM bij renovatie?

Verbouwingen in stedelijk gebied zijn zeker niet altijd evident. Een grondige voorbereiding is absoluut noodzakelijk. Kunnen we met al het materiaal terecht op de werf? Is er ruimte voor kranen of hoogtewerkers? Dankzij BIM kunnen we al voor de start van de eigenlijke werf een juiste inschatting maken van al deze aspecten en mogelijke alternatieven voorzien.

Bovendien krijgt u dankzij het 3D-model als bouwheer een goed idee van hoe uw nieuwe project er zal uitzien. Minstens even belangrijk is dat u kunt inschatten wat de impact van de renovatie is. Wat wordt er gesloopt? Kan uw bedrijf operationeel blijven tijdens de werken? Waar kunt u de huidige stock opslaan? Wanneer kunnen bepaalde delen al in gebruik genomen worden? Al deze en andere vragen kunnen sneller en eenvoudiger beantwoord worden dankzij BIM.

Algemeen
Kan ik zelf ook een dakonderhoud uitvoeren?

Het is mogelijk om zelf het onderhoud van uw dak uit te voeren. Indien u overweegt dit onderhoud zelf te doen, heb zeker de nodige aandacht voor veiligheid en hou er rekening mee dat zelf uitgevoerde klussen op het dak uw garantie (deels) in het gedrang kan brengen.

Onze Service techniekers volgen regelmatig opleidingen en hebben een stipt veiligheidsprotocol om te volgen voor hun eigen veiligheid en die van u.  Hun ervaring, expertise en constante bijscholing stelt hen in staat uw dakonderhoud efficiënt en correct uit te voeren. Ze zijn getraind om snel mogelijke schadeplekken op te sporen en eventuele herstellingen uit te voeren. Na afloop van dit onderhoud ontvangt u steeds een verslag van ons dat zeer nuttig kan zijn voor uw verzekering.

Algemeen
Ik wil graag een dakrenovatie laten uitvoeren. Hoe gaan jullie te werk?

Wanneer de maximale levensduur van uw dakbedekking is bereikt,  kan u ons contacteren voor een volledige renovatie. We maken een afspraak om een kostenraming te maken. Nadien ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte. Na goedkeuring komen we uw dak zo snel mogelijk renoveren. 

Kennis
Hoe brandveilig renoveren?

Het boeiende aan een renovatie voor Mathieu Gijbels? Hoe complexer, hoe liever. Vergt een opdracht overleg, teamwork en knowhow? Dan komt onze meerwaarde als adviespartner goed van pas en leven onze medewerkers zich graag voor u uit. De brandveiligheid verliezen we tijdens de verbouwingen nooit uit het oog.

Een brand valt jammer genoeg nooit volledig uit te sluiten, maar we kunnen het risico wel verkleinen. En wat minstens even belangrijk is: we nemen voorzorgmaatregelen zodat een eventuele brand geen al te rampzalige gevolgen heeft voor uw bedrijf.

Enkele richtlijnen met betrekking tot brandveiligheid

Brandveiligheid is een heel complex gegeven. Het komt er dus op aan om u goed te laten adviseren en te begeleiden. Bij Mathieu Gijbels hebben we specialisten in huis die u deskundig kunnen verder helpen. Hierbij alvast enkele tips:

 • Probeer een brand sowieso altijd te voorkomen (denk aan de branddriehoek en zorg ervoor dat de 3 elementen van de driehoek niet tegelijk kunnen voorkomen). Ontstaat er toch brand, probeer de schade dan te beperken met actieve en passieve maatregelen zoals RWA, sprinklers, compartimentering, enz. Met efficiënte compartimentering zorgt u er bv. voor dat de brand gedurende een bepaalde tijd binnen een afgebakende zone blijft en de brandweer de kans heeft om erger te voorkomen. Er zijn voldoende materialen op de markt om dit te realiseren.
 • Denk op tijd na over brandveiligheid, liefst al vanaf de eerste ontwerpen. Hoe sneller we dit integreren in het bouwproces, hoe eleganter, efficiënter en goedkoper de brandwerende maatregelen zijn. Dat is bij renovaties nog meer het geval dan bij nieuwbouw. Eigenaardig genoeg bestaat er voor renovaties in feite nog geen wetgeving inzake brandveiligheid. Het is dus louter aan de brandweer om de regels te bepalen.
 • En last but not least: voorzie een degelijke brandpolis op maat van uw bedrijf. Zorg er zeker ook voor dat cruciale bedrijfsgegevens niet op 1 enkele plaats opgeslagen zijn. Zo vermijdt u dat ze definitief verloren gaan als er bv. een brand optreedt in het serverlokaal.
Algemeen
Kan ik ook een onderhoudscontract afsluiten voor een dak dat niet door Mathieu Gijbels geplaatst is?

De Service & Onderhoud afdeling van Mathieu Gijbels is perfect in staat om uw dakonderhoud uit te voeren, ongeacht wie de aannemer of leverancier was. Een eerste inspectie vooraf is hier wel nodig.

Kennis
Er staan waterplassen op mijn plat dak, wat nu?

Een plat dak wordt altijd met een lichte hellingsgraad geplaatst zodat het water makkelijk kan aflopen.  Maar het is ook mogelijk dat er hier of daar een klein plasje water blijft staan door een zeer kleine afwijking.  Dit vormt echter geen probleem voor uw dak. Wist u dat een nat dakoppervlak zelfs een langere levensduur heeft omdat de UV-stralen niet aan de oppervlakte kunnen? Als u vragen heeft aangaande waterplassen op uw dak of u twijfelt, aarzel niet om onze Service & Onderhoud afdeling te contacteren.

Budget
Hoeveel kost een bouwproject?

Voor u aan een bouwproject begint, zit u natuurlijk met vele vragen. Eentje die vaak terugkomt, is “Wat gaat mijn bedrijfsgebouw kosten?”. Daar kunnen we jammer genoeg niet meteen op antwoorden. Of toch nu niet. Mathieu Gijbels gaat er prat op dat elk project 100% op maat van de klant wordt uitgewerkt. En dus hebben we ook in de allereerste fase zo gedetailleerd mogelijke info nodig. Hieronder lijsten we slechts enkele zaken op die we zeker moeten weten…

Gaat het om renovatie of nieuwbouw?

Start het project van nul? Of maken we een bestaand gebouw klaar voor de toekomst? Dit heeft een grote invloed op het aantal werkuren en de hoeveelheid materiaal die aangekocht moet worden. 

Welke materialen wilt u gebruiken?

Wilt u investeren in een luxueuze afwerking van uw gebouw? Of gaat u liever voor materialen die duurzaam, maar ook voordelig zijn? 

Hoe hoog mogen de gebruiks- en verbruikskosten oplopen?

Mathieu Gijbels streeft altijd naar een zo laag mogelijk totale kostenplaatje. Daarbij moet u ook de reparaties, het onderhoud en onvoorziene kosten (zodra uw gebouw geopend is) rekenen. Een initiële besparing in de constructieperiode kan soms voor vervelende verrassingen zorgen op lange termijn. 

Weet u wat u wilt? Of heeft u vragen? 

Contacteer ons op info@gijbels.be voor meer info. 

Wordt u graag meteen geholpen? 

Contacteer ons via de chatmodule van deze website en we helpen u snel verder. 

Algemeen
Kan ik ook een onderhoud op mijn rookluiken door jullie laten uitvoeren?

Ja. Onze Service techniekers zijn extra opgeleid om ook het onderhoud van rookluiken te kunnen uitvoeren. We kunnen dit onderhoud uitvoeren als deel van het jaarlijks dakonderhoud of we maken hiervoor apart een onderhoudscontract op, zoals u zelf wenst. 

Timing
Hoe lang gaat mijn dak mee?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Indien u jaarlijks een onderhoud laat uitvoeren
 • Type dakbedekking (PVC, roofing, EPDM)
 • Belasting (bijv. zonnepanelen)
 • Oriëntatie van uw bedrijfspand

Bij een jaarlijks onderhoud uitgevoerd door de Service techniekers van Mathieu Gijbels, ontvangt u een rapportage met de status van uw dak. Wij verwittigen u tijdig wanneer uw dakbedekking aan vervanging toe is. 

Kennis
Hoe werken we in bouwteam bij nieuwbouw?

De beste resultaten behalen zowel voor als tijdens de werken? Dat kan enkel wanneer de wensen en ideeën van de bouwheer, architect en aannemer samengebracht worden in een bouwteam. De architect vertaalt uw bouwdroom naar een ontwerpconcept. Wij vertalen uw bouwdromen naar een uitvoerbaar en bereikbaar project. Samen met uw architect gaan we op zoek naar oplossingen en materialen die geheel conform uw budget en wensen zijn.

postiaux_brecht_02.jpg

Toegevoegde waarde

Elke partij van het bouwteam brengt zijn specifieke kennis en visie in het team. Op die manier kunnen we de invloed van bepaalde beslissingen tijdig inschatten en indien nodig bijsturen. Door u als bouwheer nauw te betrekken bij het bouwteam behoudt u het overzicht en worden onaangename verrassingen tot een absoluut minimum beperkt.

 

Uw bouwteam staat paraat

Tijdens uw bouwproject kunt u rekenen op een uitgebreide ploeg van experts. Uw eerste aanspreekpunt bij Mathieu Gijbels is de bouwadviseur: hij adviseert, ondersteunt en begeleidt u tijdens het gehele traject. Hij wordt hierbij ondersteund door een projectvoorbereider, een calculator en een ingenieur. Tijdens de uitvoering zal onze projectleider u op de hoogte houden van de werken.


 

Bouw- of renovatieplannen?
Leg ze in de handen van De Voordenkers!

CONTACTEER ONS

Kennis
Waarom is het belangrijk om mijn automatische schuifdeur te onderhouden?

Het is aangeraden om regelmatig een nazicht van of onderhoud aan uw automatische schuifdeur te laten uitvoeren. Door een regelmatig onderhoud aan de slijtdelen van de schuifdeur uit te voeren, verlengt u de levensduur en voorkomt u zo noodsituaties.

Kennis
Waarom moet ik mijn dak sneeuwvrij maken?

Een sneeuwtapijt vormt een extra gewicht op het dak. Zo zorgt 1 m2 sneeuw van 10 cm dik algauw voor 20 kg extra gewicht. Sneeuw die langer blijft liggen, begint samen te drukken en vormt een ijslaag die nog zwaarder weegt (5 cm ijs weegt circa 50 kg). Bovendien is een sneeuwlaag zelden gelijk verdeeld door de wind: in de hoeken, op luifels, tegen de dakrand, enz. ligt vaak een sneeuwlaag van 40 cm of meer! Te veel sneeuw op uw dak zorgt voor instortingsgevaar. Geraken de afvoeren verstopt, dan zorgt dit voor stagnatie van het water door smeltende sneeuw en blijft het extra gewicht aanwezig. Bij vrieskou zorgt dit terug voor ijsvorming.
Ook zonnepanelen worden best sneeuwvrij gemaakt: als ze bedekt zijn met een laag sneeuw, daalt het rendement aanzienlijk. De sneeuw die van de zonnepanelen afglijdt, zorgt dan weer voor een dikkere laag sneeuw en meer gewicht op het dak.

Kennis
Welk bouwmateriaal kiest u voor uw gevelafwerking?

Belgen hebben een baksteen in de maag. En dat vinden wij bij Mathieu Gijbels prima. Om uw bouwdromen te realiseren, hoeven we echter niet altijd onze toevlucht te nemen tot de Vlaamse klei. Ontdek hier wat andere materialen kunnen betekenen voor uw gebouw!

Beton

Bent u niet alleen fan van de strakke look, maar ook prijsbewust? Dan is beton een prima optie. Deze klassieker in de industriële bouw wordt steeds weer vernieuwd door producenten. Hierdoor scoren de meest moderne varianten enorm hoog op vlak van waterdoorlaatbaarheid, dampdiffusie en weerstand tegen bevuiliging. Zo kunt u het onderhoud tot een minimum beperken. Bovendien zijn de stenen zo maatvast dat u veel minder tijd en geld in metselwerk hoeft te investeren.

Is beton saai? Verre van! Omdat beton een artificieel materiaal is en dus niet gewonnen hoeft te worden, kunt u het in alle maten en vormen laten maken zodat uw gevel perfect bij de rest van het gebouw past. Van traditioneel en praktisch grijs over aardekleuren tot glinsterende pastels. Beton doet wat ú wilt. 

Hout

Hout is een uitstekend materiaal voor ondernemers die dromen van een gebouw dat er zowel natuurlijk als stijlvol uitziet. Net als beton kan hout veel verschillende vormen aannemen. Gaat u voor clean? Dan kiest u best voor grote platen. Toch op zoek naar een opvallend designelement? Dan zijn - verticale of horizontale - latjes perfect. Wij begeleiden u in de keuze van een duurzame en vormstabiele houtsoort. Omdat hout onderhevig is aan weersomstandigheden vergt een gevel uit dit materiaal wel heel wat onderhoud. Maar dan straalt uw gevel wel de moderniteit en creativiteit van uw bedrijf uit. 

Is er een houtpaneel of -lat beschadigd? Dan is het goed om te weten dat u enkel dat éne element kunt vervangen zonder dat er aan de rest van de gevel geraakt wordt. Dat levert u een grote tijds- en geldwinst op.

Metaal

Metaal associëren we meestal met dakgoten. Ook van metalen gevelbekleding valt echter een staalhard argument te maken. Zelfs bij lage temperaturen zijn stoffen als koper, zink en inox makkelijk plooibaar. Daarom is metaal ideaal voor ongewone vormen, afgeronde gevels en designelementen. Bovendien kan het op verschillende manieren aan de buitenmuur bevestigd worden. Staande naden zijn praktisch en geven een industrieel karakter, terwijl mozaïekcassettes het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Koper heeft van zichzelf een rijke, warme kleur, maar ook inox en zink kunnen bewerkt worden om uw gevel nog meer te doen stralen. 

Eens metalen gevelbekleding geplaatst is, vergt het trouwens weinig onderhoud. Omdat het meestal tot 80% uit gerecycleerd materiaal bestaat, doet u er het milieu ook een plezier mee. 

Vezelcement

Een renovatie is een uitgelezen kans om naast het uiterlijk van uw gevel ook de isolatie onder handen te nemen. Wilt u geen onnodige centimeters aan de gevel toevoegen, dan zijn platen uit vezelcement een perfecte oplossing. Ze zijn zo dun dat ze ruimte laten voor een extra laag isolatiemateriaal en veelzijdig genoeg om op eender welk gebouw te passen. Ideaal om uw kantoren of loodsen er snel net en professioneel te doen uitzien. 

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen hebben hun naam niet gestolen. Ze bestaan uit metalen platen die een paneel isolerend materiaal insluiten of ‘sandwichen’. In de industriebouw wordt dit materiaal vaak gekozen en met reden. De panelen zijn de perfecte isolering tegen de warmte en het geluid die kunnen vrijkomen bij industriële activiteiten. Bovendien beperken de opties zich al lang niet meer tot basic grijs. Met sandwichpanelen kan uw gebouw de kleuren van uw logo aannemen of kunt u een eigen motief creëren. 

Groengevel

Een groengevel is enkel weggelegd voor milieubewuste durvers. Zulke muren, opgebouwd uit flexipanels waarop planten kunnen groeien, geven uw gebouw niet alleen een unieke uitstraling. Ze slorpen ook regenwater, CO2 en fijn stof op en stimuleren biodiversiteit. Bovendien hebben ze veel isolerende kwaliteiten, zowel voor warmte als geluid. Gaat u voor groen?

Timing
Hoe vaak moet ik mijn automatische schuifdeur laten onderhouden?

Een jaarlijks onderhoud volstaat om het risico op storingen en defecten te voorkomen.

Timing
Wanneer is een dak versleten?

Kleine gebreken kunnen - indien tijdig gedetecteerd – snel en goed hersteld worden. Wanneer het materiaal van uw dakhuid geen (kleine) herstellingen meer toelaat, is dit een indicatie dat het materiaal volledig is uitgewerkt en uw dak zijn maximale levensduur heeft bereikt.

Kennis
Waarom uw daken of zonnepanelen sneeuwvrij maken?

Een sneeuwtapijt vormt een extra gewicht op het dak. Zo zorgt 1 m2 sneeuw van 10 cm dik algauw voor 20 kg extra gewicht. Sneeuw die langer blijft liggen, begint samen te drukken en vormt een ijslaag die nog zwaarder weegt (5 cm ijs weegt circa 50 kg). Bovendien is een sneeuwlaag zelden gelijk verdeeld door de wind: in de hoeken, op luifels, tegen de dakrand, enz. ligt vaak een sneeuwlaag van 40 cm of meer!

Te veel sneeuw op uw dak zorgt voor instortingsgevaar. Geraken de afvoeren verstopt, dan zorgt dit voor stagnatie van het water door smeltende sneeuw en blijft het extra gewicht aanwezig. Bij vrieskou zorgt dit terug voor ijsvorming. 

Ook zonnepanelen worden best sneeuwvrij gemaakt: als ze bedekt zijn met een laag sneeuw, daalt het rendement aanzienlijk. De sneeuw die van de zonnepanelen afglijdt, zorgt dan weer voor een dikkere laag sneeuw en meer gewicht op het dak.

Waarvoor staan wij in?

 • Wij ruimen preventief sneeuw om instorting van uw dak te voorkomen (bv. vanaf 10 à 15 cm sneeuw). Binnen de 48 uur na uw aanvraag kunnen we al aan de slag gaan.
 • Wij voeren dringende interventies uit wanneer de druk op het dak al erg hoog is. Onze medewerkers staan continu paraat en kunnen dus snel ter plaatse zijn.
 • We maken het dak in stroken vrij zodat ook smeltwater kan weglopen.
 • We maken tapstukken sneeuwvrij.

Veiligheid

Als VCA-gecertificeerd bedrijf is veiligheid een topprioriteit voor ons. Daarom werken onze ploegen altijd volgens de meest strikte veiligheidsvoorschriften en gebruiken ze een hoogtewerker om moeilijk bereikbare plaatsen sneeuwvrij te maken. Ook voor u is veiligheid van belang: laat u het dak van uw gebouw sneeuwruimen, dan toont u dat u bekommerd bent om de veiligheid van uw medewerkers en klanten. Zo geeft u hen een veilig gevoel.

Vanessa petronciana onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Vanessa Petronciana
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100